Ontdek de wereld van Zonne-energie in één dag

Deze masterclass werpt een blik op zonne-energie en belicht de rol ervan in de wereld van duurzame energie en duiken we dieper in de basisprincipes van zonne-energie en onderzoeken we de ontwikkeling van zonnepanelen en technologieën, met speciale aandacht voor fotovoltaïsche systemen en thermische zonne-energie.

Voordelen:

 • Begrip van de financiële aspecten van zonne-energieprojecten
 • Onderkenning van complexe Nederlandse wet- & regelgeving
 • Onder leiding van experts uit de industrie voor praktische inzichten.
 • Interactief leren: omvat discussies en casestudies voor betrokkenheid.
 • Deelnemers krijgen alle basisprincipes van zonne-energie.

Waarom zonne-energie?

De zonne-energiesector heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een dynamische en snelgroeiende industrie, gedreven door de behoefte aan duurzame energie. Met variërend technologisch spectrum, heeft de sector een breed scala aan toepassingen ontwikkeld om zonne-energie om te zetten in elektriciteit en warmte.

Een cruciale factor in de groei van de zonne-energiemarkt is de aanzienlijke daling van de kosten van zonnepanelen. Deze prijsdalingen, gecombineerd met financiële stimulansen zoals overheidssteun en subsidies, hebben de adoptie van zonne-energie bevorderd. Nederland is momenteel snelst groeiende landen op het gebied van zonne-energie. Overheden over de hele wereld implementeren beleidsmaatregelen ter ondersteuning van hernieuwbare energie, waardoor de zonne-energiemarkt verder wordt gestimuleerd.

De zonne-energiesector speelt niet alleen een sleutelrol in de energietransitie op mondiaal niveau, maar draagt ook bij aan lokale economieën door het creëren van banen en het stimuleren van investeringen in hernieuwbare energieprojecten.

Over het programma

De focus van de masterclass ligt op het begrijpen van de financiële aspecten van zonne-energieprojecten en de beschikbare subsidies en financiële stimuleringsmaatregelen in Nederland. We nemen de tijd om de complexe Nederlandse wet- en regelgeving met betrekking tot zonne-energie te analyseren, met specifieke aandacht voor compliance en vergunningsvereisten. Daarnaast verkennen we de netkoppeling van zonne-energiesystemen en de rol van zonne-energie in de bredere context van de energietransitie in Nederland. Praktische toepassingen en casestudy’s bieden deelnemers inzicht in succesvolle zonne-energieprojecten, met een focus op “real-world” scenario’s en oplossingen.

De masterclass belicht ook toekomstige trends en ontwikkelingen in de zonne-energiesector, met een kritische evaluatie van de mogelijkheden en uitdagingen voor de toekomst van zonne-energie in Nederland. Beleidsmaatregelen en stimuleringsmaatregelen die de groei van zonne-energie beïnvloeden, worden grondig geanalyseerd, inclusief de integratie van variabele elektriciteitsbronnen in de praktijk. Tot slot wordt er aandacht besteed aan hoe zowel de samenleving als de natuur actief mee kunnen profiteren van de ontwikkeling. Via een praktische casestudy worden deelnemers uitgedaagd om hun opgedane kennis toe te passen en een dieper inzicht te krijgen in de concrete impact van zonne-energie op het duurzame energielandschap.

Deze Masterclass Zon is ontwikkeld door onze energieanalisten voor starters en professionals met diverse achtergronden. Wil jij in de energietransitie starten of heb jij reeds een aantal jaren (werk)ervaring? En wil je je verdiepen in de wereld van zonne-energie? Dan is deze masterclass de juiste aansluiting op jouw bestaande kennis. De masterclass sluit goed aan bij mensen met een basisbegrip van de energiesector en/of zonne-energie.

Module 1
 • Lecture 1 Tuesday 10 September 2024 08:30 - 17:30 Locatie moet nog bevestigd worden, maar zal in (omgeving) Groningen plaatsvinden.
 • LocationGroningen, The Netherlands

Deze Masterclass kan los of als onderdeel van ons onboardingsprogramma 'Introductie in de Energietransitie' worden gevolgd.

Meer informatie over Introducie in de Energietransitie

Register

You can easily register online for this programme.

Select session
Session
1
Course type
On site programme
Date
10 September 2024
Location
Groningen, The Netherlands
Participant(s)

Participant#1


Billing information

Invoice details

  Contact details invoice

  Contact details invoice

   Payment

   Choose a payment method   Other programmes within this theme

   Masterclass Introductie in de Energietransitie 
   Offline programme

   Masterclass Introductie in de Energietransitie 

   • 18 Jun 2024
   • Amsterdam, The Netherlands
   Masterclass Energietransitie in Praktijk
   Offline programme

   Masterclass Energietransitie in Praktijk

   • 2 Jul 2024
   • Groningen, The Netherlands
   Intensive Course Energy System Integration
   Offline programme

   Intensive Course Energy System Integration

   • 16 Oct 2024 - 18 Oct 2024
   • The Netherlands