Ontdek de wereld van windenergie in één dag

Deze masterclass biedt een overzicht van de windenergie en de cruciale rol ervan in de energietransitie. Tijdens deze masterclass duiken we dieper in de beweegredenen achter de groeiende windenergiesector en de impact ervan op zowel de onshore als offshore gebieden. We verkennen de toepassing van windenergie in diverse sectoren, variërend van grootschalige windparken tot individuele windturbines. Daarnaast bespreken we de technologische uitdagingen en innovaties die de sector vormgeven.

Voordelen:

 • Heldere focus op de gehele waardeketen van windenergie
 • Onder leiding van experts uit de industrie krijg je praktische inzichten.
 • Interactief leren: omvat discussies en casestudies voor betrokkenheid.
 • Zowel praktische als theoretische handvatten om informatie effectief toe te passen

De windenergiesector heeft zich als een krachtige en groeiende speler op het wereldtoneel gevestigd, gedreven door de dringende behoefte aan duurzame energieopwekking. Deze sector omvat een gevarieerd scala aan technologieën, met windturbines als kenmerkende elementen voor de omzetting van windkracht in elektriciteit.

Innovatie staat centraal in de windenergiesector, waar voortdurende technologische vooruitgang heeft geleid tot diverse vormen van windturbines, zowel onshore als offshore. Deze technologische diversiteit heeft de efficiëntie van windenergiesystemen vergroot en de sector competitiever gemaakt ten opzichte van traditionele energiebronnen.

De ontwikkeling van windenergieprojecten, van locatiekeuze tot realisatie, vormt een essentieel onderdeel van de implementatie van windenergie. De uitdagingen van netintegratie en het aansluiten op het elektriciteitsnet worden aangepakt om een naadloze integratie van windenergie in het elektriciteitsnet te waarborgen.

Aan de andere kant is de enorme groei van de markt ook een nadeel. Materiaal, ontwikkelingskosten en arbeidskrachten zijn knelpunten waar deze sector steeds vaker tegen aan loopt.

Wat je leert:

 • De ontwikkeling van windenergieprojecten van planning tot implementatie tot integratie
 • Integratie met zowel financiële aspecten alsmede als subsidie trajecten en relevante wet- en regelgeving
 • De impact van windenergie op lokale gemeenschappen en de samenleving

Deze Masterclass Wind is ontwikkeld voor starters en professionals met diverse achtergronden. Het sluit goed aan als je in de energietransitie wil gaan werken of als je je binnen deze sector wil verdiepen in het onderwerp windenergie. Het is een ideaal programma om te volgen als je nog weinig tot geen kennis van het onderwerp hebt.

Module 1
 • Lecture 1 Wednesday 18 December 2024 08:30 - 17:30 Groningen Seaports
 • LocationGroningen Seaports in Delfzijl, The Netherlands

Deze Masterclass kan los of als onderdeel van ons onboardingsprogramma 'Introductie in de Energietransitie' worden gevolgd.

Meer informatie over Introducie in de Energietransitie

Register

You can easily register online for this programme.

Participant(s)

Participant#1


Billing information

Invoice details

  Contact details invoice

  Contact details invoice

   Payment

   Choose a payment method   Other programmes within this theme

   Offshore Wind Energy Programme
   Offline programme

   Offshore Wind Energy Programme

   • 9 Dec 2024 - 11 Dec 2024
   • Eemshaven, The Netherlands